Alla hjärtans dag och singel

När Alla hjärtans dag börjar närma sig är det många av oss som blir lite extra dejtingsugna. Lite trist är det trots allt att vara att singel vid den här tiden på året, och det är lätt att känna sig avundsjuk på alla som har någon att mysa med. Varför då inte ta tillfället i akt och ge nätdejting en chans?


Faktum är att kring Alla hjärtans dag ökar trafiken markant på många av de mest populära nätdejtingsajterna, vilket givetvis ger dig extra god chans att hitta den perfekta dejten. Om du tidigare funderat på att börja nätdejta, men inte riktigt kommit till skott ännu, har du nu ett utmärkt tillfälle att prova på det och se vad det handlar om. Med tanke på hur populärt nätdejting är numera är det inte omöjligt att du kan boka in din första riktiga dejt redan idag!

Att välja vilken eller vilka sajter man ska registrera sig på kan vara besvärligt dock. Känner du dig osäker kan du kolla in våra rekommendationer här. Tänk på att ju fler sajter du är medlem på, desto större chans har du att hitta en dejt. Det är även viktigt att lägga ner lite tid på att skriva en bra presentation och fylla i din profil, även om det kan kännas lite tidsödande. Bara genom att göra det bättrar du på dina möjligheter att träffa “den rätte” rejält.

Ett råd på vägen dock: nätdejta gärna runt Alla hjärtans dag, men undvik helst att boka in en riktig dejt till just den dagen. För de flesta innebär det bara extra press och förväntningar som kanske är svåra att leva upp till i verkligheten. Bättre då att välja ett par dagar innan eller efter – ofta går dejter bättre ju mer avslappnade och kravlösa de är!

Några tips på hur du kan njuta av Alla Hjärtans Dag som singel

1. Omfamna din singelstatus: Istället för att se din singelstatus som en brist, se den som en möjlighet. Du har friheten att göra precis vad du vill med din tid och energi. Unna dig en spa-dag, en mysig middag med vänner eller en spännande utflykt.

2. Fira med vänner och familj: Alla Hjärtans Dag handlar inte bara om romantisk kärlek. Det är en perfekt dag att fira alla typer av kärlek, inklusive vänskap och familjekärlek. Bjud in dina nära och kära till en middag, en spelkväll eller en filmkväll.

3. Gör något kreativt: Hänge dig åt en kreativ aktivitet som du älskar, t.ex. måla, skriva, spela musik eller dansa. Att uttrycka dig kreativt kan vara ett kraftfullt sätt att lyfta ditt humör och stärka ditt självförtroende.

4. Sätt upp mål för dig själv: Ta dig tid att reflektera över dina mål och drömmar för framtiden. Vad vill du uppnå i år? Skriv ner dina mål och skapa en plan för att nå dem.

5. Var snäll mot dig själv: Alla Hjärtans Dag är en perfekt dag att visa dig själv lite extra kärlek. Ta hand om din kropp och ditt sinne genom att äta hälsosamt, sova ordentligt och träna regelbundet.

Kom ihåg att du inte behöver vara i ett förhållande för att vara lycklig. Alla Hjärtans Dag är en dag att fira kärlek i alla dess former, inklusive kärleken till dig själv. Omfamna din singelstatus och gör det bästa av dagen!

Några fler tips!

Känns det ändå lite jobbigt? Prova på dessa tips!

  • Undvik att scrolla igenom sociala medier: Att se bilder av lyckliga par kan göra dig nedstämd. Ta en paus från sociala medier på Alla Hjärtans Dag.
  • Gör något du inte brukar göra: Prova en ny aktivitet eller åk på en utflykt till en plats du inte har varit på tidigare.
  • Skicka kärleksfulla meddelanden till dina nära och kära: Berätta för dem hur mycket du uppskattar dem.
  • Fokusera på dina positiva egenskaper: Gör en lista över alla saker du älskar med dig själv.