I takt med att fler och fler upptäcker fördelarna med nätdejting och registrerar sig på dejtingsajter blir det även svårare att synas och sticka ut från mängden. I synnerhet i storstäder kan en sökning utan problem generera hundratals träffar, och då gäller det att man verkligen lagt ner lite möda på sin profil och inte gjort något av följande vanliga misstag:

1. Man har en intetsägande eller obefintlig presentation

De flesta dejtingsajter erbjuder någon slags möjlighet att skriva en kort presentation där man berättar lite mer om sig själv med egna ord. Eftersom detta onekligen kan kännas lite jobbigt och tidsödande är det vanligt att man skjuter upp det med tanken att “göra det senare”, med risken att det aldrig blir av. Detta innebär att det enda besökare har att gå på när dom kollar in profilen är några bilder och lite grundläggande information, och då är det inte så lätt att bedöma om man passar med personen eller inte. Även en kortare presentation är bättre än inget, så länge den känns personlig och välkomnande; ett tips är att ta hjälp av en vän om det känns jobbigt att skriva om dig själv!

2. Man har för få, för gamla eller lågupplösta bilder

Det optimala bildgalleriet på en dejtingprofil innehåller ett flertal bilder tagna i olika sammanhang, i bra kvalitet och inte alltför gamla. Är en bild äldre än några år bör man inte använda den eftersom det kan vara ganska missvisande (om man inte fortfarande verkligen ser ut exakt som då). De bästa bilderna visar upp olika sidor av ens personlighet. Gör heller inte misstaget att försöka retuschera bilderna för mycket, utan låt dem vara så naturliga som möjligt.

3. Man skickar för långa meddelanden

Om man hittar någon man gärna vill ta kontakt med bör man öppna med ett kortare meddelande. En eller ett par meningar räcker, gärna med en fråga relaterat till vad de skrivit på sin profil (t.ex. intressen eller liknande). Ett väldigt vanligt misstag är att inleda med ett långt mejl där man skriver om sig själv och även frågar mängder av frågor om personen. Syftet med detta är kanske gott, men i verkligheten blir det väldigt mycket press på personen som ska svara, och ett riktigt svar kanske skulle kräva åtminstone 30 minuters funderande och tänkande. De flesta är inte beredda att investera så mycket i ett initialt mejl, därför är kortare alltid bättre i början. Man kan dock givetvis gå in på djupet i senare mejl efter första kontakten.

4. Man är för kräsen

Visst ska man vara kräsen när man letar efter en partner, men man får inte låta det gå för långt. Eftersom nätdejting erbjuder ett i stort sett “oändligt” utbud kan man lätt fastna i fällan där man alltid tror att man kan hitta någon snäppet bättre än personen man för tillfället kollar på. Faktum är ju dock att tar man aldrig steget och ger någon en chans kan man söka i all evighet utan att hitta en partner.

5. Man dröjer för länge med riktig dejt

Nätdejting i all ära, men i slutändan är målet ändå att gå på en riktig dejt. Ofta kan det dock kännas lite jobbigt att ta steget från att skriva meddelanden till att fråga om att träffas i verkligheten, och det blir då lätt att man sitter och skriver så länge att någon av parterna till slut tröttnar och går vidare. Bättre då att föreslå riktig dejt ganska tidigt, kanske efter ett tiotal mejl (eller ännu tidigare beroende på hur bra man klickat i text).

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *