Kanske har du flörtat med din nätdejt under ett tag och det är dags att träffas för första gången?

Förväntningar

Skruva inte upp förväntningarna för högt, visst kan han/hon vara precis så underbar som denna verkar via e-mail eller på bilden – men ibland stämmer inte verkligheten riktigt överrens med den bild man skapat i huvudet. Går du in med för höga förväntningar finns alltid risken att du blir besviken. Se det hela som en kul grej; att du ska träffa en ny person som du ska lära känna. Känn ingen press på att det måste leda någonstans; det är bara en dejt!

Undvik hemmet

Välj en offentlig plats att mötas på, exempelvis en restaurang, ett café eller kanske en park. Det kan kännas som en bra idé att bjuda hem någon på en första dejt – men det kan vara jobbigare att “komma ifrån” om det inte går som planerat.

Ha en plan!

Ni kan redan innan bestämt att ni bara ska fika, du kan till exempel säga att du ska göra något speciellt vid en viss tid och på så sätt begränsa dejtens längd. Ni märker antagligen ganska snabbt om ni klaffar och gör ni det inte så behöver du inte ursäkta dig på något fånigt sätt. Klaffar ni perfekt kan det ju alltid vara så att du fick lite “mer tid över” av någon anledning eller planera en andra dejt inom kort!