välj rätt profilbildOkCupid.com som är en amerikansk dejtingsajt har gjort en utförlig analys om vilka profilbilder som fungerar bäst. Analysen bygger på över 7000 profilbilder som har analyserats. De har analyserat tre olika delar av bilden;

  • Ansiktsuttrycket – ler personen, ser personen flirtig ut med mera
  • Omgivningen – vart är fotot tagit? utomhus? med ett husdjur? med barn?
  • Huden – hur mycket hud visas? hur stor del är ansiktet? hur stor urringning?

Ansiktsuttrycket

Många tror att det bästa är att le mot kameran. Detta visar sig inte vara riktigt sant, för tjejer i alla fall – det absolut effektivaste är att flirta med kameran. Det är väldigt viktigt att det är ögonkontakt med kameran.
För män däremot är det mest effektiva att inte le och helst undvika direktkontakt med kameran med ögonen. Det flirtiga uttrycket är det absolut sämsta för män – alltså ombytta roller här.

Bildkvalité och omgivning

Bildkvalitén verkar inte vara det viktigaste, professionellt tagna profilbilder förlorar ofta i jämförelse med egentagna bilder i halvdan kvalité. De minst populära bilderna på tjejer är tillsammans med ett husdjur. Tvärtemot är de populäraste bilderna på män de där de poserar med ett djur.

Annat att tänka på

Har du som kille en snygg kropp ökar dina chanser med en bild med tighta kläder eller utan tröja alls. Många rekommenderar att tjejerna inte ska visa någon klyfta på sina profilbilder men OkCupids undersökning visar att detta ökar chansen att få kontakt med killar mellan 24 till 79% beroende på ålder jämfört med andra bilder.

För att ha en större chans att kunna starta en konversation med någon rekommenderas bilder där du gör något intressant; det kan till exempel vara när du utövar någon sport, spelar ett instrument eller liknande. Egentagna bilder med bara ett ansikte är de sämsta konversationsöppnarna.