Badoo är en dejtingsajt som under de senaste åren blivit mer och mer populär, och faktum är att den nu är en av de största och mest välbesökta sajterna i Sverige. En inofficiell siffra säger att sajten har runt en halv miljon svenska medlemmar, vilket bör innebära att de flesta kan hitta någon passande dejt i närheten genom den.

Att registrera sig går väldigt snabbt. Det går att antingen skapa ett särskilt konto, eller kan man välja att använda sitt befintliga konto på t.ex. Facebook eller Google + för att logga in på sajten (då behöver man inte skapa något nytt konto alls). Det sistnämnda alternativet är bekvämt eftersom man då heller inte behöver hålla reda på ett separat användarnamn och lösenord. Hur man än gör behöver man dock inte fylla i särskilt många detaljer, och inom några minuter kan man vara inne på sajten och bläddra runt bland medlemmarna.
Varje medlem har en profil på sajten med grundläggande information, en presentationstext och fotoalbum. Man väljer själv hur detaljerad man vill vara på sin profil och vad man vill avslöja om sig själv. På det viset skiljer sig inte Badoo särskilt mycket från andra dejtingsajter. Vill man bara ha nån enstaka bild i fotoalbumet går det bra, men för att kunna titta på andra medlemmars samtliga bilder behöver man även ha laddat upp ett antal själv.
I övrigt finns det två huvudfunktioner på sajten: söka och chatta med medlemmar i närheten (geografiskt), samt “encounters” som är en slags nätdejtingvariant av speed dating.

Söka medlemmar

Sökfunktionen är som sagt inriktad på att visa medlemmar i närheten rent geografiskt. Det finns gott om filtermöjligheter vilket gör det enklare att hitta någon som matchar ens egna specifika önskemål; allt från grundläggande information som kön och ålder till detaljer som intressen och utseende går att filtrera på.

När man väl hittat någon som matchar ens önskemål klickar man sig helt enkelt in på dennes profil. I det läget kan man enkelt skicka iväg ett kort chat-meddelande (vanliga “mail” finns inte på Badoo utan det är chat som gäller), och har man tur får man ett svar tillbaka. Det kan dock givetvis dröja en liten stund eftersom personen kanske inte är online och redo att chatta precis vid det tillfället.
Föredrar man en mindre direkt strategi går det att exempelvis skicka en “gåva” (symbolisk) till personen för att se om intresse finns. I många fall är det dock antagligen bättre att skicka ett snabbt meddelande direkt.

Encounters

Den andra stora funktionen på Badoo kallas för “encounters”. På många sätt fungerar den som speed dating. På skärmen får man upp bilder och grundläggande information om en person, samt en fråga ifall man skulle kunna tänka sig att dejta personen eller inte. När man svarat får man snabbt upp en ny, och processen fortsätter tills man gått igenom alla personer i sin närhet.
Andra medlemmar gör förstås samma sak, och skulle du och en annan medlem svara “ja” på varandras profiler får ni upp en förfrågan om ni vill kontakta varandra. Detta kan vara ett smidigt och snabbt sätt att bläddra igenom medlemmar och hitta matchningar, men det är i stort sett endast baserat på utseende så det gäller att ha bra bilder uppladdade på sajten. Är man mer intresserad av att söka baserat på egenskaper, intressen och liknande är det bättre att hålla sig till den vanliga sökfunktionen.

Mobil-app

badoo-mobile.2

Badoo är väldigt inriktat på att man ska använda deras mobil-app för att få ut det mesta av sajten. Exempelvis är det väldigt smidigt att ha appen på sin telefon för att chatta med andra medlemmar – notifiering kommer då in direkt på telefonen när man får ett nytt meddelande. Appen håller även ens profil uppdaterad med ens aktuella position, så att andra medlemmar enkelt kan hitta en i sina sökningar efter medlemmar i närheten av dem själva. Det är dock absolut inget krav att man använder den – det går utmärkt att använda sajten från datorn också.

Betalfunktioner

100 krediter
29 kr550 krediter
139 kr1250 krediter
289 kr2750 krediter
549 kr

Den som vill bättre på sina chanser och synas lite extra kan välja att använda sig av betalfunktionerna på Badoo. En funktion som kallas för “Super powers” låter dig få extra-inställningar samt exempelvis se vilka medlemmar som vill träffa dig (genom encounters), eller har lagt till dig som favorit. Du kan med Super powers även ställa in så att du själv är osynlig och kan surfa runt på sajten utan att andra medlemmar kan se att du besökt deras profiler.

Det finns även möjlighet att köpa så kallade “credits”, som är deras egen valuta. Med dessa kan du sedan köpa ett antal olika funktioner, exempelvis så att du tillfälligt rankar högre i sökresultaten och därmed hittas av fler medlemmar. Man kan även spendera sina credits på en funktion som visar ens profil oftare i encounters, om man tycker att man inte får tillräcklig uppmärksamhet där.
Om betalfunktionerna är värda att använda eller inte är upp till var och en att avgöra. Det går utmärkt att använda sajten även utan dem, men man kan som sagt bättra på sina chanser en aning om man är villig att lägga några tior extra.

Är Badoo värt att testa?

Eftersom det är snabbt och enkelt att registrera sig, och även gratismedlemmar kan dra nytta av i stort sett all funktionalitet på sajten, tycker vi definitivt att Badoo är värt att testa. När man nätdejtar kan man aldrig veta på förhand vilken sajt som kommer funka bäst för ens egen situation, och det är därmed oftast värt att prova så många man kan. Det går ju faktiskt aldrig veta vart drömdejten befinner sig – han eller hon kan dyka upp precis när och var som helst!

Besök Badoo

Vad tycker vi om Badoo?

Badoo är en sajt som främst är för den yngre generationen men givetvis är alla välkomna. Här går det snabbt att hitta folk, går snabbt att bli medlem och är främst en tjänst man använder på sin mobiltelefon!

Vad kostar Badoo?

  • 100 krediter - 29 kr
  • 550 krediter - 139 kr
  • 1250 krediter - 289 kr
  • 2750 krediter - 549 kr

Det är inget krav att köpa krediter hos Badoo. Krediter används för att öka exponeringen av din profil på olika sätt samt att öka antalet meddelande du kan skicka under en viss tidsperiod.