Är det säkert att nätdejta?

Du kanske också har hört skräckhistorier om nätdejtning? Många av de som är skeptiska till nätdejtning är ofta det av bland annat den anledningen. Men faktum är att du kan oftast kan vara lugn. Ja, du kan råka ut för faror, men detta gäller i verkliga livet också och är ingenting som är specifikt för internetdejtning. Om du bara använder dig av sunt förnuft så kan du minimera de eventuella risker som finns väsentligt.

De stora sidorna för nätdejtning brukar ha väldigt bra säkerhet. Personuppgifter lämnas inte ut till någon annan och du brukar kunna ha stor möjlighet att påverka vilken sorts information som du lämnar ut för andra medlemmar att se. Det är alltså oftast upp till dig att se till att det går till på ett säkert sätt. Tänk till exempel också på sådant som att ha ett säkert lösenord till ditt konto.

Det finns en del ganska enkla saker som du kan göra för att se till att du är skyddad. Till exempel så kan du tänka på att inte lämna ut känslig information om dig själv. Med det menas sådant som att inte lämna ut ditt namn, din adress, ditt telefonnummer, din vanliga e-postadress eller liknande uppgifter, i alla fall inte i början innan du har lärt känna personen.
Om du har kommit så långt som till själva dejten så tänk på att träffa personen på en säker plats. Träffas alltså ute, på en plats där det finns andra människor, som till exempel på ett café. Berätta också för någon, som för en vän eller en familjmedlem om var du ska och vem du ska träffa.

Det viktigaste är trots allt att lyssna till dig själv. Om du har en känsla av att någonting inte verkar stå riktigt rätt till så lyssna på din känsla.