Tinder nätdejting

Tinder är ett lätt sätt att komma igång med dejting; Ytligt? - Javisst, men kul!


tinder-mobil3Tinder har väldigt snabbt blivit en mycket populär dejtingtjänst. Kanske just för att det är så lättillgängligt och enkelt att komma igång. För att starta ett Tinder-konto krävs ett Facebook-konto, sedan väljer du några bilder och du är igång.

Tillvägagångssättet är enkelt och kanske lite ytligt. Du ”swipear” (drar) de som dyker upp åt höger eller vänster. Höger på dem du gillar och vänster på dem som du vill hoppa över. Är det någon som drar ”dig” till höger som du också har dragit åt höger så ”matchar ni” och man har möjlighet att börja chatta med varandra.

Då alla användare använder sig av Facebook kan man när man swipear andra se om man har gemensamma intressen (endast gemensamma intressen visas) och gemensamma bekanta (Facebook-vänner). Förutom bilder kan man även skriva en kortare presentation om sig själv.

Träffa personer som bor nära dig

Den kanske viktigaste aspekten i Tinder är att den använder sig av din position. Förutom bilderna, presentationen och eventuella gemensamma vänner så ser du även hur långt bort personen befinner sig från dig. Du kan välja hur stort område du vill söka i, från 1km upp till cirka 15km. Du väljer också om du vill se kvinnor eller män samt ett åldersspann.

Tinder Plus mot månadsavgift

tinder-mobil1Om du betalar en månadsavgift (du köper i appen) får du lite fler funktioner än den vanliga gratisanvändaren; däribland har du möljligheten att ”Superlikea” upp till 5 personer varje dag. När du superlikear får personen du superlikear en notifikation om att just du har likeat denna – ett sätt att få lite mer uppmärksamhet – eller ett desperat sätt, lite beroende på hur mottagaren uppfattar det! 😉
Andra funktioner är ”Boost” som du kan använda en gång per vecka. När du aktiverar din Boost så hamnar du före i kön för de som swipear i 30 minuter. En chans att synas lite extra. Med Tinder Plus kan du också swipea på ställen som du egentligen inte är på, det kan vara bra om du till exempel ska ut och resa och vill sondera terrängen innan du åker. Du väljer då med en sökfunktion och karta var någonstans du vill låtsas vara.
En annan funktion som du inte har utan Plus är att du kan ångra den senaste swipen; kanske swipeade du lite för fort eller gjorde fel? Ingen fara, hoppa tillbaka och gör rätt!

Ytlig dejting eller kul tidsfördriv?

Visst kan Tinder verka väldigt ytlig, men det är ofta lika ytligt ute på krogen. När du väl har matchat med någon har ni möjlighet att chatta och lära känna varandra bättre. Det är bara text och gif-animationer (via Giphy) som är möjligt att skicka – inga bilder. Vad man vill få ut av sina matchningar är högst individuellt; kanske vill du bara ha någon att chatta med? Kanske behöver du bara en liten ego-boost och vill spara på matchningar, kanske söker du den sanna kärleken?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *