Dejtingprogram på TV

Missa inte alla roliga, tokiga och pinsamma dejtingpgrogram på TV och lär dig samtidigt om hur du bör och absolut inte bör göra.

Kärleken flyttar in

Ett helt nytt koncept som hade premiär den 16 november 2020 på TV4 Play och C More.

Här får vi följa två potentiella par, de flyttar in i var sin bostad parvis – vad kommer att hända? Istället för de snabba mötena som i “Första dejten” får man här istället följa hur en relation kan utvecklas (eller inte utvecklas) i en långsammare takt. Paren som flyttar in tillsammans ska spendera minst ett dygn och som mest fyra dygn tillsammans. På morgonen varje dag kan de välja att avbryta eller prova en dag till.

Första dejten

Här får man vara flugan på väggen när två personer möts för första gången på en blinddate. De har aldrig träffats tidigare och ska nu äta middag. En noggrann matchning har gjorts av singlarna – men kommer de matcha på riktigt? Första dejten sänds i SVT och går att se på SVT Play.

Bonde söker Fru

En riktig långkörare som nu har körts i hela 15 år (sedan 2006)! Här är det singelbönder som är på jakt efter kärleken. Denna serie sänds vanligtvis på hösten och det är den ständiga Linda Lindorff som är programledare. Bönderna som är med har gjort ett urval av olika potentiella partner som hen sedan får träffa och efterhand skicka hem en efter en tills bara tre återstår. De tre får sedan flytta in hos bonden – men blir kvar till slutet? Om någon. Bonde söker fru sänds i TV 4 och går att se i TV 4 Play.

Gift vid första ögonkastet

Vid första mötet vigs dem och sedan får man följa den första tiden som nygifta. De har aldrig träffat varandra och matchningen har skett med hjälp av experter inom olika områden. Efter en månad får de bestämma om de vill fortsätta som gifta eller gå skilda vägar. Flera experter stöttar paren under experimentet. Gift vid första ögonkastet sänds i SVT och finns att se på SVT Play.

Hemliga beundrare

Den kanske mest pinsamma av alla dejtingprogram är Hemliga beundrare. Här får de som i hemlighet beundrar någon chansen att träffa hen. Det kan vara den gamla barndomskärleken eller vännen som man aldrig vågat erkänna att det finns känslor för – ja i princip vem som helst. Det blir spännande möten och ofta ganska pinsamma stunder men också väldigt fina stunder och massor med överraskningar. Hemliga beundrare går att streama på Viafree.

Love on the Spectrum

Vi har inte tagit med några utländska dejtingprogram hittills, men vi kunde inte håll oss från att tipsa om denna guldserie som finns på Netflix. Det är en australiensisk reality-tv-serie där vi får följa med ett härligt gäng med olika former av autism. En oerhört varm och rolig dejting-reality som du inte får missa!

Love is Blind

Detta är också en Netflixserie som har ett spännande koncept. Är kärleken verkligen blind? Här får 30 kvinnor och män träffa varandra under 10 år i ett speeddejtingformat. Den stora skillnaden mot vanlig speeddejting är att här får man inte se varandra – bara höra. Kan kärlek uppstå utan att man får se sin möjliga partner? Om eller när de bestämmer sig kan de välja att fria till sin osedda partner, därefter får de träffa varandra – kommer kärleken bestå eller kommer de gå skilja vägar – är kärleken verkligen blind?