tinder-mobil3Tinder har väldigt snabbt blivit en mycket populär dejtingtjänst. Kanske just för att det är så lättillgängligt och enkelt att komma igång. För att starta ett Tinder-konto krävs ett Facebook-konto, sedan väljer du några bilder och du är igång.

Tillvägagångssättet är enkelt och kanske lite ytligt. Du “swipear” (drar) de som dyker upp åt höger eller vänster. Höger på dem du gillar och vänster på dem som du vill hoppa över. Är det någon som drar “dig” till höger som du också har dragit åt höger så “matchar ni” och man har möjlighet att börja chatta med varandra.

Då alla användare använder sig av Facebook kan man när man swipear andra se om man har gemensamma intressen (endast gemensamma intressen visas) och gemensamma bekanta (Facebook-vänner). Förutom bilder kan man även skriva en kortare presentation om sig själv.

Träffa personer som bor nära dig

Den kanske viktigaste aspekten i Tinder är att den använder sig av din position. Förutom bilderna, presentationen och eventuella gemensamma vänner så ser du även hur långt bort personen befinner sig från dig. Du kan välja hur stort område du vill söka i, från 1km upp till cirka 15km. Du väljer också om du vill se kvinnor eller män samt ett åldersspann.

Tinder Plus mot månadsavgift

tinder-mobil1Om du betalar en månadsavgift (du köper i appen) får du lite fler funktioner än den vanliga gratisanvändaren; däribland har du möljligheten att “Superlikea” upp till 5 personer varje dag. När du superlikear får personen du superlikear en notifikation om att just du har likeat denna – ett sätt att få lite mer uppmärksamhet – eller ett desperat sätt, lite beroende på hur mottagaren uppfattar det! 😉
Andra funktioner är “Boost” som du kan använda en gång per vecka. När du aktiverar din Boost så hamnar du före i kön för de som swipear i 30 minuter. En chans att synas lite extra. Med Tinder Plus kan du också swipea på ställen som du egentligen inte är på, det kan vara bra om du till exempel ska ut och resa och vill sondera terrängen innan du åker. Du väljer då med en sökfunktion och karta var någonstans du vill låtsas vara.
En annan funktion som du inte har utan Plus är att du kan ångra den senaste swipen (Rewind); kanske swipeade du lite för fort eller gjorde fel? Ingen fara, hoppa tillbaka och gör rätt! Du slipper också eventuella annonser i appen!

Andra funktioner som du får med Tinder Plus är att du kan gömma avståndet och gömma din ålder – vi vet dock inte riktigt varför man skulle vilja göra det – det kan absolut verka lite skumt och kanske drar sig någon öronen åt sig. Du kan också välja vilka som kan se dig – du kan välja att din profil bara visas för användare som du själv har gillat. Det innebär dock att du får swipea betydligt mer och kommer sannolikt leda till färre matchningar.

Vad är Tinder Gold och hur funkar det?

Tinder Gold är nästa nivå på Tinder. Alla länder har inte denna funktion ännu.
Alla funktioner som Tinder Plus har men en till funktion som är ganska unik som kallas “See Who Likes You”. Du kan se alla som har gillat dig innan du swipear! Visst är det ganska kul – men kanske inte en nödvändighet?
En annan sak som ingår i Tinder Gold är “Top Picks”. Tinder väljer med hjälp sin algoritm ut 10 stycken “top picks” varje dag. Profiler som de tror du skulle tänkas vilja matchas med.

Ytlig dejting eller kul tidsfördriv?

Visst kan Tinder verka väldigt ytlig, men det är ofta lika ytligt ute på krogen. När du väl har matchat med någon har ni möjlighet att chatta och lära känna varandra bättre. Det är bara text och gif-animationer (via Giphy) som är möjligt att skicka – inga bilder. Vad man vill få ut av sina matchningar är högst individuellt; kanske vill du bara ha någon att chatta med? Kanske behöver du bara en liten ego-boost och vill spara på matchningar, kanske söker du den sanna kärleken?

Instagram-koppling till Tinder – ska jag göra det?

Generellt tycker jag inte det, men det beror på hur din Instagramprofil ser ut. Tycker du att dina Instagram-foton ger en bra bild av vem du är och visar dina intressen och har fina bilder? Kör på! Men tänk på att inte ha bilder som avslöjar exakt vem du är eller vad du bor!

Spotify-koppling till Tinder?

En gemensam musiksmak kan absolut vara en isbrytare! Visa dina favoritlåtar och jämför med andra. Vi tycker inte det är något negativt med att koppla ihop Spotify med Tinder (såvida du inte har väldigt udda favoritlåtar som kan verka avskräckande).

Hur säger jag upp Tinder?

Att avsluta Tinder Plus eller Tinder Gold är relativt enkelt, men förfarandet är skiljer sig åt lite mellan Android och Apple. Så här gör du:

Avsluta Tinder på iPhone/iPad

  1. Gå till Inställningar
  2. Välj iTunes och Appstore
  3. Klicka på Apple ID
  4. Klicka på visa Apple ID
  5. Klicka på Prenumerationer
  6. Klicka på Tinder på listan som visas
  7. Klicka på “avsluta prenumeration”

Avsluta Tinder på Android

  1. Gå till inställningar
  2. Klicka på “Tinder prenumeration”
  3. Klicka på “Avsluta”
Besök Tinder

Vad tycker vi om Tinder?

Tinder är ett lätt sätt att komma igång med dejting; Ytligt? - Javisst, men kul!

Vad kostar Tinder?

Tinder plus; extrafunktioner mot en månadskostnad på cirka 80kr (köps direkt i appen)

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *