Det är inte alltid helt lätt att förstå dels förkortningar som används vid messande vid dejtande men också uttryck som är vanligt förekommande – vi försöker reda upp de vanligaste förkortningarna och uttrycken så du inte behöver bli förvirrad nästa gång de dyker upp!

Vi börjar med några vanliga frågeställningar som folk har mailat oss om, därefter följer en mer konventionell lista med ord och förklaringar!

Vad betyder VV på Tinder?

I en Tinderprofil (eller profil på annan dejtingsajt för den delen) så brukar VV stå för “Varannan Vecka“. Personen är då troligtvis förälder till en eller flera barn och har dessa varannan vecka.

Vad betyder DS på Tinder?

Normalt sett används DS i slutet av ett brev efter ett PS och hänvisar då till brevskrivaren själv. Men på Tinder och i dejtingvärlden är det inte alls samma sak. Förkortningen DS hänvisar då ofta till en annan dejtingsajt som heter Darkside som är mer fokuserad på att hitta sängpartners än traditionell dejting. BC är en annan förkortning som ofta hänvisar till en liknande dejtingsajt vid namn Body Contact.

Vad betyder ONS på Tinder?

ONS är på Tinder inte förkortning för Onsdag utan One Night Stand, det vill säga sex vid enstaka (ofta ett) tillfälle.


Har du fler ord/termer/förkortningar som du tycker platsar här? Skriv gärna en kommentar så ska vi göra vårt bästa för att komplettera vår ordlista/lexikon, tack!

A/S/L?

Age – Sex – Lenght, alltså ålder, kön och längd.

DTR

Define the relationship – när det är dags att reda ut vilken form av relation man egentligen har.

FBO

Facebook Official – när man blivit ett par officellt på Facebook.

Netflix and chill

Kodord för att “ligga”.

Ghosta

När den ena parten som man dejtar eller ska dejta plötsligt “försvinner” och inte hör av sig eller svarar längre. Oftast för att man inte är intresserad men inte vill säga det rakt ut. Det är inte ovanligt att man blir “ghostad” på Tinder för att sedan efter några månader få ett meddelande igen – kanske har personen haft en mer seriös Tinder-dejt som senare inte ledde till något? Anledningen till ghostande kan vara många.

Slow fade

Närbesläktad med ghostning men här är det inte lika tvärt avslut. Man kanske inte svarar inte lika fort och till slut rinner det ut i sanden.

ONS

One Night Stand – Sex av engångskaraktär.

POK

Puss och kram.

Poly eller Mono

Om man uppfattar sig som polygam (man kan tänka sig flera relationer samtidigt) och monogam är motsatsen (man håller sig till en partner).

Swipa

När du drar personer till höger eller vänster på Tinder. Vänster för att förkasta och höger för de man gillar.

XOXO

Puss och kram.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *