Så undviker du spamrobotar på Tinder

Får du ofta matchningar på Tinder med tjejer eller killar som inte verkar vara riktiga människor? Det kryllar av spambottar på Tinder, det vill säga automatiska fejkprofiler där det inte finns en riktig människa bakom. Ofta försöker de få dig att besöka någon webbsida som på något sätt har någon form av medlemskap som du ska betala för. Det kan vara en tjej eller kille som du matchar mot som säger att hen vill prata vidare på en annan webb. Råkar du ut för detta? Gå inte till websidan och anmäl profilen som spam direkt.

Hur undviker jag Tinder-spammarna?

Verkar användaren bo väldigt nära dig geografiskt men ett arbete eller utbildning som inte matchar kan du börja fundera. Har användaren ett namn som känns ovanligt i Sverige? Till exempel Eden, Arlette, Emeralda, Phil eller liknande – detta är varningssignal nummer 2. Har man en kort beskrivning med ett engelskt citat eller kanske kort och felstavat – varningssignal nummer 3. Uppfylls alla kriterier för spamrobot kan du lugnt swipea vänster, men vill du inte chansa kan du alltid ta bort din matchning sedan (unmatch).

Vad har du för upplevelser av Tinder i Sverige? Skriv gärna en kommentar med dina tips på hur man kan undvika fejkprofiler och spamrobotar! Tack!

2 kommentarer till “Så undviker du spamrobotar på Tinder

 1. Hej,
  Har nyss blivit lurad av en profil på Tinder som kallar sig Edward J K eller Jerome. Mannen påstår sig vara psykiater. Då jag är iintresserad av beteendevetenskap och medicin tyckte jag det var spännande att börja chatta .
  Han föreslog att vi skulle chatta på KiK, vilket vi gjorde. Han påstod att han bodde i Seattle i USA och var skild, hade två döttrar. Jag var misstänksam från början då jag råkat på fejkade profiler på Match. Jag testade hans medicinska kunskaper med frågor och fick adekvata svar. Vissa dagar stavade han fel på ord. Jag översåg med detta.
  Han ville att jag skulle gå ur Tinder. Själv var han kvar där med ny bild på samme man men med nytt namn denna gång Jerome. Jag blev förälskad i bilderna han skickade på denne snygge vite man. Flera ggr hade han sin mor med på bilderna. Det verkade ju betryggande.
  Chatten blev intensivare varje gång och han betygade mig sin kärlek. Jag föll. Sedan fick jag hans email och skickade ett till honom.
  Igår kväll 1/12 bad jag honom ringa mig då jag gärna ville höra hans röst. Han ringde direkt! Jag blev chockad! Han hade en accent som inte överensstämde med en amerikan snarare en afrikansk engelska. Dessutom lät han berusad/drogad. Jag sa detta till honom och förstod inte hälften vad han sa. Jag bad honom att säga sitt efternamn vilket han inte gjorde. Han påstod att han pratade som han gjorde för att låta sexig! Jag blev fruktansvärt besviken och frågade varför han ljugit. Sedan la jag på luren. Vore tacksam för ett svar från er angående detta. Han påstod sig heta Edward Jerome Kennebeck. Jag försökte google på detta namn. Den ende jag hittade var död sedan länge.

  • Hej!
   Tror jag råkat ut för liknande. Paul, civilingenjör, född i New Zeeland med italiensk mor. Boende i USA. Snart pensionär. Arbetade för tillfället i Ankara. Hade stark brytning när vi talades vid. Definitivt inte amerikansk eller nyazeelänsk. Hade svårt att förstå vad jag sa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *