Hur fungerar Tinder?

Tinder har snabbt blivit populärt i Sverige. Det som troligtvis har gjort Tinder populärt så fort är enkelheten. Du ställer in vart du bor, ditt kön, ålder och kopplar ihop med Facebook. Sedan är du igång!
Du swipear sedan ansikten åt höger eller vänster beroende på om du tycker personen verkar intressant, det går även att läsa lite mer om varje person om man vill.

Tinder för tillfälliga kontakter eller för att träffa nya vänner?

Tinder används för flera olika syften. Visst – ofta är det för att få dejter men många använder också Tinder för att få tips på bästa restaurangen i en ny stad eller kanske få någon att luncha med. Det fungerar bra då Tinder använder den plats du befinner dig på och det går att välja väldigt korta avstånd om man vill träffa någon som bor i närheten.

Färre falska profiler tack vare Facebook

Att man behöver ett Facebook-konto gör att eventuella falska profiler håller sig lågt. Nackdelen är just att det krävs ett Facebook-konto, något som kanske inte alla har.

Riskera aldrig att bli avvisad

Det fina med Tinder är att du aldrig vet när/om du blivit avvisad, det vill säga swipead till vänster. Du får däremot veta om du har fått en match, det vill säga personen du har swipeat åt höger har gjort detsamma med dig. Det innebär att ni kan börja chatta och se vart det leder.

Det finns en betalvariant

Som brukligt inom nätdejtingnischen finns det en tanke att tjäna pengar för dejtingtjänsterna. Tinder är inget undantag. Med premiumvarianten (Tinder plus) får du funktioner som att till exempel ångra din swipe när det har gått för fort. Tinder Plus kostar 160 kronor per månad. Fördelen med Tinder jämfört med många andra nätdejtingsajter är att betalversionerna inte alls är nödvändiga. Man klarar sig fint på gratisvarianten.