Kristen dejting – de 5 bästa dejtingsajterna för kristna

För många kan det allra viktigaste vara att man har samma värderingar när man väljer sin partner. För den som är kristen kan det därför vara viktigt att även sin partner har värderingar som är enligt sin och den kristna tron. Då Sverige i grund är ett kristet land så är det också ett av världens mest sekulariserade länder så det är många som inte är uttalat kristna. Det är närmare 6 miljoner medlemmar i Svenska Kyrkan (2020) och trots att drygt hälften av svenskarna ser sig själva som kristna så är det färre än 10% som regelbundet går till kyrkan. Därför kan det vara värt att använda en nischad dejtingsajt som har en kristen inriktning eller använda sig av en dejtingsajt där det går att fylla i sin trosinriktning samt göra sitt urval baserat på detta. Tack vare att många dejtingsajter har en funktion för att ange sin trosinriktning så kan man hitta ett stort utbud av kristna singlar på många olika dejtingsajter.

Nischade dejtingsajter för kristna?

Det har genom åren funnits en rad av dejtingsajter som varit riktade till enbart kristna. De som du kanske kan känna igen är Sjunde Himlen (7ehimlen) och Solid Love? 7ehimlen blev senare SolidLove och ännu senare slog SolidLove och “KristenDate” och blev en gemensam tjänst. “KristenDate” finns i Sverige, Norge och Danmark. Noah är en annan svensk dejtingsajt som är nischad mot de kristna singlarna, detta är dock en sajt som bygger på ett större dejtingnätverk i bakgrunden (Dating Factory). 

Andra dejtingsajter där det finns kristna

Som tur är så är så måste du inte använda en nischad dejtingsajt om du är ute efter en kristen singel. Många andra dejtingsajter, kanske främst de som använder sig av någon form av matchmaking/personlighetstest har möjlighet att filtrera ut singlar som har angett att de har en kristen tro. Tänk på att det är lika viktigt att du anger din kristna tro i din dejtingprofil. För att göra det ännu tydligare kan du såklart även nämna det i texten i din profil. 

De 5 bästa dejtingsajterna för krista

Så vilka dejtingsajter är egentligen de bästa för kristna? Det är inte helt lätt att utse en vinnare så vi har valt ut 5 favoriter som alla har lite olika inriktningar (ja olika inriktningar inom den kristna dejtingen – visst är det fantastiskt?). De olika sajterna nedan är inte i någon speciell rangordning utan prova de dejtingsajter som du tror passar just dig och det finns såklart inget som säger att du inte kan prova flera samtidigt, det är till och med något som vi tycker du ska göra. Du hittar säkert någon sajt som du gillar extra mycket och att prova på flera sajter gör såklart att du exponeras för ännu fler kristna singlar och därmed en större chans att du kommer hitta rätt! 

KristenDate

KristenDate har en tydlig kristen inriktning och hemsidan kan se lite till åren ut när man besöker den. Men då det är gratis att skapa ett konto (men det finns ett VIP-medlemskap som ger vissa fördelar) så kan det vara värt att prova på denna nischade sajt. Fördelen är att du kan räkna med att alla som har en profil här är kristna. De har även en app för iOS och Android som dock har lite varierande betyg. 

Match.com

På Match används föga förvånande matchmaking för att hitta lämpliga singlar. Du kan söka efter dejtingprofiler som har en kristen inriktning och detta i kombination med personlighetstest och många medlemmar gör att du kan få ett stort urval av spännande kristna singlar att utforska. Det är gratis att skapa ett konto och profil hos Match.com men för att sedan aktivt flirta och svara på matchningar så behöver man teckna ett abonnemang, man kan köpa per månad, kvartal eller halvår. 

Elitsinglar

Elitsinglar har en inriktning på högutbildade och framgångsrika singlar. Givetvis är en stor del av dessa även kristna. När du gör personlighetstestet och när du gör sökningar hos Elitsinglar så väljer du själv hur stor vikt du vill lägga vid den religösa övertygelsen, är det väldigt viktigt för dig att ni har samma kristna tro så kommer övriga singlar inte att visas. Tack vare Elitsinglars personlighetstest har du möjlighet att matcha på fler plan än bara den religiösa, det är många faktorer som spelar in för att man ska klicka och Elitsinglar hjälper dig hela vägen. 

Be2

Be2 är ganska stora i Sverige och tack vare många medlemmar i kombination med matchmaking kan du hitta singlar som även är kristna här. Matchningen mot andra singlar görs med hjälp av ett personlighetstest vilket medför att du kommer hitta andra singlar som har samma värderingar från dig. 

HappyPancake

Den största gratisdejtingsajten i Sverige. Förr konkurrerade de med gratistjänsten SprayDate, men nu när de inte varit med i bilden på länge så är HappyPancake ohotad etta. Det finns såklart både för- och nackdelar med en gratistjänst som denna. När medlemmarna inte behöver investera så mycket finns det en risk att dejtingprofilerna blir mindre seriösa och alla som hänger på Happy Pancake kanske inte är så seriösa i sitt dejtande. Men det kan absolut vara värt att kika in på Happy Pancake.