Så undviker du spamrobotar på Tinder

Får du ofta matchningar på Tinder med tjejer eller killar som inte verkar vara riktiga människor? Det kryllar av spambottar på Tinder, det vill säga automatiska fejkprofiler där det inte finns en riktig människa bakom. Ofta försöker de få dig att besöka någon webbsida som på något sätt har någon form av medlemskap som du ska betala för. Det kan vara en tjej eller kille som du matchar mot som säger att hen vill prata vidare på en annan webb. Råkar du ut för detta? Gå inte till websidan och anmäl profilen som spam direkt.

Hur undviker jag Tinder-spammarna?

Verkar användaren bo väldigt nära dig geografiskt men ett arbete eller utbildning som inte matchar kan du börja fundera. Har användaren ett namn som känns ovanligt i Sverige? Till exempel Eden, Arlette, Emeralda, Phil eller liknande – detta är varningssignal nummer 2. Har man en kort beskrivning med ett engelskt citat eller kanske kort och felstavat – varningssignal nummer 3. Uppfylls alla kriterier för spamrobot kan du lugnt swipea vänster, men vill du inte chansa kan du alltid ta bort din matchning sedan (unmatch).

Vad har du för upplevelser av Tinder i Sverige? Skriv gärna en kommentar med dina tips på hur man kan undvika fejkprofiler och spamrobotar! Tack!